Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Telefonica πουλάει το 40% της μονάδας υποδομής Telxius

Η εταιρία τηλεπικοινωνιών πουλά τη μονάδα για 1,28 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για την ελάττωση του βάρους χρέους της. Η τιμή βρίσκεται στα κατώτατο όριο του εύρους αξίας που ανέμενε η Telefonica για την επιχείρηση.

H Telefonica πουλάει το 40% της μονάδας υποδομής Telxius

Η Telefonica ανακοίνωσε ότι πουλά το 40% της μονάδας υποδομής Telxius Telecom, στην εταιρία private equity Kohlberg Kravis Roberts (KKR), για 1,28 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη κίνηση του ισπανικού φορέα τηλεπικοινωνιών, στην προσπάθειά του να μειώσει το βάρος χρέους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η συμφωνία δίνει στην εταιρία αξία 3,2 δισ. ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε 12,75 ευρώ ανά μετοχή.

Η τιμή βρίσκεται στο κατώτατο όριο του εύρους 3-3,7 δισ. ευρώ που είχε θέσει η ισπανική εταιρία στις 10 Φεβρουαρίου, όταν ανακοίνωσε ότι είχε λάβει αρκετές προσφορές για αγορά κάποιου μεριδίου στη μονάδα.

Η πώληση του μεριδίου της Telxius αποτελεί μέρος ενός σχεδίου εκποιήσεων, το οποίο έχει καταστρώσει η πολυεθνική εταιρία προκειμένου να ελαττώσει τα χρέη της. Αρχικά η Telefonica εξέταζε το ενδεχόμενο να βγάλει την επιχείρηση στο χρηματιστήριο, ωστόσο ακύρωσε αυτό το σχέδιο όταν η πιθανή αποτίμηση αποδείχθηκε μακράν χαμηλότερη των προσδοκιών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v