Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ABN Amro: Το αργό μπορεί να βουτήξει στα $30

Αν ο ΟΠΕΚ δεν επεκτείνει την συμφωνία για μείωση της παραγωγής, η τιμή του αργού πετρελαίου μπορεί να βουτήξει 40% από τα σημερινά επίπεδα, προειδοποιεί η ABN Amro.

ABN Amro: Το αργό μπορεί να βουτήξει στα $30

Η τιμή του αργού πετρελαίου θα μπορούσε να βουτήξει και στα 30 δολάρια το βαρέλι, περίπου 40% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, αν ο ΟΠΕΚ δεν επεκτείνει τη συμφωνία, εκτιμά η ολλανδική ABN Amro.

Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε στο τέλος Νοεμβρίου να περιορίσει την παραγωγή αργού κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Ωστόσο, η συμφωνία αφορά το πρώτο μισό του 2017.

«Αν δεν συνεχίσουν αυτή την πορεία, τότε η τιμή του αργού θα μπορούσε να πέσει χαμηλότερα εκεί που ήταν πριν από δύο χρόνια» δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος σε θέματα ενέργειας της ABN Amro, Hans van Cleef.

«Οι τιμές του αργού μπορούν εύκολα να πέσουν πίσω στα 30 δολάρια» ανέφερε.

Ο κ. Van Cleef εξέφρασε την εκτίμηση πως τα «καθοδικά ρίσκα έχουν γίνει μεγαλύτερα από πριν», λέγοντας πως υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι η αγορά έχει αποτιμήσει την μείωση της παραγωγής.

Με τη συμμόρφωση στη συμφωνία στο 90%, «δεν βλέπουμε κάποια ανοδική προοπτική από τον ΟΠΕΚ πλέον» σημείωσε. «Αυτό που βλέπουμε είναι μεγαλύτερο ρίσκο υψηλότερης παραγωγής στις ΗΠΑ, βλέπουμε άνοδο στα αποθέματα» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v