Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Εκκληση 16 εταιρειών στο Κογκρέσο να περάσει τον διασυνοριακό φόρο

Σε επιστολή προς το Κογκρέσο 16 CEO’s υποστηρίζουν ότι η πρόταση για ένα διασυνοριακό φόρο θα κάνει τα αμερικάνικα προϊόντα πιο ανταγωνιστικά.

ΗΠΑ: Εκκληση 16 εταιρειών στο Κογκρέσο να περάσει τον διασυνοριακό φόρο

Οι CEO’s 16 εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι Boeing, Caterpillar και General Electric, έχουν απευθύνει έκκληση στο Κογκρέσο για να περάσει μια ριζική αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει και έναν διασυνοριακό φόρο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε επιστολή τους οι CEO’s υποστηρίζουν ότι η πρόταση για ένα διασυνοριακό φόρο θα κάνει τα αμερικάνικα προϊόντα πιο ανταγωνιστικά στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Ο Ρεπουμπλικάνος, Πολ Ράιαν, έχει προτείνει μια μείωση του εταιρικού φόρου κατά 20 από 35%, να επιβάλουν εταιρικό φόρο 20% στις εισαγωγές και να εξαιρέσουν από τη φορολογία το εισόδημα από εξαγωγές.

Η πρόταση έχει δεχθεί σκληρή κριτική από μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ που κάνουν εισαγωγές, όπως οι εταιρείες λιανικής και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εν τω μεταξύ, η ένωση ITT&T κάλεσε το Κογκρέσο να χαμηλώσει το φορολογικό συντελεστή, αλλά προειδοποίησε πως ο διασυνοριακός φόρος μπορεί να βάλει σε κίνδυνο το αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v