Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wells Fargo απολύει στελέχη και κόβει μπόνους λόγω σκανδάλου

Η τράπεζα προσπαθεί από το Σεπτέμβριο να κατευνάσει την οργή του κόσμου, αφότου αποκαλύφθηκε πως είχε ανοίξει πάνω από δύο εκατ. λογαριασμούς χωρίς την έγκριση πελατών. Τώρα στρέφεται στα στελέχη, αφού εξάλειψε 5.300 κατώτερους ρόλους.

Η Wells Fargo απολύει στελέχη και κόβει μπόνους λόγω σκανδάλου

Η Wells Fargo απέλυσε τέσσερις ανώτατους managers, καθώς το συμβούλιο της τράπεζας εξετάζει το πώς οι καταχρηστικές πρακτικές πώλησης για τις οποίες ερευνάται εξαπλώθηκαν στα καταστήματα, πριν εξελιχθούν σε εθνικό σκάνδαλο στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα σήμερα, τα στελέχη που απολύονται είναι η Shelley Freeman, πρώην περιφερειακή πρόεδρος στο Λος Άντζελες, η Pam Conboy, περιφερειακή πρόεδρος στην Αριζόνα, η Claudia Russ Anderson, περιφερειακή επικεφαλής τραπεζικού κινδύνου, και ο Matthew Raphaelson, επικεφαλής περιφερειακών τραπεζικών στρατηγικών και πρωτοβουλιών.

Η Wells Fargo τόνισε πως οι τέσσερις managers δεν θα λάβουν μπόνους για το 2016, ούτε αμοιβές σε μετοχές ή options που εκκρεμούν, μεταδίδει το Bloomberg.

Οι επικεφαλής της αμερικανικής τράπεζας προσπαθούν ήδη από το Σεπτέμβριο να κατευνάσουν την οργή του κοινού, αφότου οι αρχές της επέβαλαν πρόστιμο ύψους 185 εκατ. δολαρίων για το πιθανό άνοιγμα πάνω από δύο εκατ. λογαριασμών χωρίς την έγκριση των πελατών.

Το συμβούλιο και η διοίκηση διεξάγουν αξιολογήσεις προκειμένου να διαπιστώσουν το πώς εξαπλώθηκε αυτή η πρακτική, ενώ έχουν δεσμευθεί να επιρρίψουν ευθύνες στα στελέχη της Wells Fargo όπου είναι απαραίτητο, αφότου απέλυσαν 5.300 κυρίως χαμηλών κλιμακίων εργαζομένους για το ρόλο τους στην υπόθεση τα τελευταία χρόνια.

Η τράπεζα δεν έχει διευκρινίσει το πώς οδηγήθηκε στην απόφαση να απολύσει τα συγκεκριμένα στελέχη, ενώ οι αρχές δεν έχουν κατηγορήσει κανένα από αυτά τα πρόσωπα για αδικοπραγία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v