Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η συμφωνία ΟΠΕΚ θα μειώσει τα υψηλά αποθέματα πετρελαίου, υποστηρίζει το Κατάρ

Η συμφωνία του καρτέλ θα μειώσει τα υψηλά αποθέματα πετρελαίου και θα επαναφέρει την ισορροπία στην αγορά αργότερα φέτος, τόνισε ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ. Όπως πρόσθεσε, οι μειώσεις έχουν διπλασιάσει τις τιμές του αργού.

Η συμφωνία ΟΠΕΚ θα μειώσει τα υψηλά αποθέματα πετρελαίου, υποστηρίζει το Κατάρ

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ, Mohammed bin Saleh al-Sada, χαιρέτισε σήμερα την επιτυχία της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, υποστηρίζοντας πως έχει προσφέρει έναν θετικό τόνο στην αγορά αργού το 2017.

Μιλώντας στη Διεθνή Πετρελαϊκή Εβδομάδα στο Λονδίνο, ο υπουργός εξιστόρησε το πώς η βουτιά στις τιμές στις αρχές του 2016 οδήγησε τους μεγάλους παραγωγούς να αναχαιτίσουν την παγκόσμια υπερπροσφορά με την ιστορική τους συμφωνία. «Αυτές οι προσπάθειες και η συναίνεση που επιτεύχθηκε, είχε σημαντικό αντίκτυπο στην εξέλιξη των τιμών του πετρελαίου», τόνισε ο al-Sada.

«Η προοπτική για την αγορά πετρελαίου φέτος έχει πλέον βελτιωθεί, με έναν πιο θετικό τόνο. Έναν χρόνο πριν, οι τιμές του αργού είχαν υποχωρήσει στα χαμηλά 13 ετών των 27 δολαρίων το βαρέλι. Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου έχουν ουσιαστικά διπλασιαστεί από αυτό και διατηρούνται στο εύρος 50 με 60 δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να μειώσει τα υψηλά αποθέματα πετρελαίου και να επαναφέρει την ισορροπία στην αγορά αργότερα φέτος», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v