Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Το SPD θέλει να βάλει όρια στις αμοιβές των στελεχών

Σχέδιο νόμου που περιορίζει τις φοροαπαλλαγές που μπορούν να λάβουν για τις αμοιβές τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μιας εισηγμένης εταιρείας παρουσίασε την Τετάρτη το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Γερμανία: Το SPD θέλει να βάλει όρια στις αμοιβές των στελεχών

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες έχουν συντάξει νόμο που αποθαρρύνει τις εταιρείες να προσφέρουν υψηλές αμοιβές σε ανώτατα στελέχη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το SPD παρουσίασε την Τετάρτη ένα σχέδιο νόμου που περιορίζει τις φοροαπαλλαγές που μπορούν να λάβουν για τις αμοιβές τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μιας εισηγμένης εταιρείας μέσω της εγγραφής τους ως εξόδων.

«Δεν έχουμε έναν άγριο καπιταλισμό στη Γερμανία, αλλά ένα μοντέλο κοινωνικής οικονομίας της αγοράς» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SP, Τόμας Όπερμαν, μετά την έγκριση του σχεδίου νόμου.

Το SPD, το οποίο είναι το μικρότερο κόμμα στο «μεγάλο συνασπισμό» με το CDU της Άγκελα Μέρκελ, θα υπέβαλε το νόμο στο κοινοβούλιο μόνο αν συμφωνούσαν και οι βουλευτές του συντηρητικού κόμματος.

Η κα. Μέρκελ έχει στηρίξει την ιδέα της επιβολής ενός ανώτατου ορίου στις φοροαπαλλαγές στα πακέτα αποδοχών των στελεχών, αλλά ορισμένα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών αντιτίθενται στην ιδέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v