Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Υπέροχη η ΕΕ» λέει τώρα ο Τραμπ

Ο Τραμπ, ο οποίος δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τις Βρυξέλλες, δήλωσε πως έχει «πολύ καλές σχέσεις με την ΕΕ» και πως είναι «απόλυτα υπέρ της».

«Υπέροχη η ΕΕ» λέει τώρα ο Τραμπ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «υπέροχη», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως «είμαι απόλυτα υπέρ της», αν και είχε κατά το παρελθόν επαινέσει τη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας «έξυπνη» κίνηση το Brexit.

Ο Τραμπ, ο οποίος δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τις Βρυξέλλες, δήλωσε πως έχει «πολύ καλές σχέσεις με την ΕΕ, όμως νόμιζα πως η Βρετανία θα έβγαινε και είχα δίκιο».

«Η ΕΕ, είμαι απόλυτα υπέρ της. Νομίζω πως είναι υπέροχη, αν είναι ευχαριστημένοι. Αν είναι ευχαριστημένοι αυτοί, τότε είμαι υπέρ της», είπε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε την Κίνα ως «μεγάλη πρωταθλήτρια» στη χειραγώγηση συναλλάγματος.

Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Τραμπ συχνά κατηγορούσε την Κίνα για τεχνητή διατήρηση του νομίσματός της σε χαμηλό επίπεδο έναντι του δολαρίου, προκειμένου να καταστήσει τις κινεζικές εξαγωγές φθηνότερες και να «κλέψει» αμερικανικές θέσεις εργασίας στη μεταποίηση.

Όμως, μιλώντας στο CNBC, ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είπε πως δεν είναι έτοιμος να «βγάλει απόφαση» για τις συναλλαγματικές πρακτικές της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v