Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Υπό έρευνα για τις πρακτικές προσλήψεων στο εξωτερικό

Η αμερικανική νομοθεσία καθιστά ποινικό αδίκημα την πληρωμή ή παροχή άλλων προνομίων σε ξένους κυβερητικούς αξιωματούχους. Παρόμοιες έρευνες έχουν διενεργηθεί και σε άλλες τράπεζες, όπως JPMorgan Chase και Goldman Sachs.

Citi: Υπό έρευνα για τις πρακτικές προσλήψεων στο εξωτερικό
Οι αμερικανικές αρχές, περιλαμβανομένης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ερευνούν τη Citigroup για προσλήψεις υπαλλήλων με δεσμούς με αξιωματούχους ξένων κυβερνήσεων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η τράπεζα συνεργάζεται στις έρευνες, όπως γνωστοποίησε χθες, αναφέροντας πως αφορούν Πράξη για τις διεφθαρμένες πρακτικές στο εξωτερικό, η οποία καθιστά ποινικό αδίκημα την πληρωμή ή την παροχή άλλων προνομίων σε ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Παρόμοιες έρευνες έχουν διενεργηθεί και σε άλλες τράπεζες, περιλαμβανομένων των JPMorgan Chase και Goldman Sachs.

Οι έρευνες αυτές έχουν προκαλέσει έντονη συζήτηση στη Wall Street ως προς το αν τα αμερικανικά επιχειρηματικά standards θα πρέπει να εφαρμόζονται σε ξένες χώρες και αν είναι παράνομο να γίνονται «χάρες» σε αξιωματούχους με επιρροή.

Τον Νοέμβριο, η JPMorgan συμφώνησε να πληρώσει περίπου 264 εκατ. δολάρια ως διακανονισμό για τις κατηγορίες ότι προσέλαβε παιδιά Κινέζων υπευθύνων χάραξης πολιτικής προκειμένου να εξασφαλίσει δουλειές κατά παράβαση των νόμων κατά της δωροδοκίας. Όπως ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές, η JPMorgan τελούσε αυτή τη δραστηριότητα από το 2006 μέχρι τουλάχιστον το 2012, υπό το πρόγραμμα “Sons and Daughters Program».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v