Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Τους επόμενους μήνες το σχέδιο για τους μετανάστες

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας εξετάζει επιλογές για τους μετανάστες, που περιλαμβάνουν αλλαγές στην χορήγηση βίζας, στις άδειες εργασίας και στα επιδόματα.

Βρετανία: Τους επόμενους μήνες το σχέδιο για τους μετανάστες
Η Βρετανία θα αποκαλύψει τα σχέδιά της για της αλλαγές στους κανόνες για τους μετανάστες εργαζόμενους μετά το Brexit με έκθεσή της που θα δημοσιοποιήσει αργότερα φέτος, όπως δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Amber Rudd, η οποία υποσχέθηκε να καταλαγιάσει τους φόβους για τη μετανάστευση.

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ITV, το γραφείο της «εξετάζει όλες τις διαφορετικές επιλογές» για τη διαχείριση της μετανάστευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν η Βρετανία αποχωρήσει από το μπλοκ. Οι επιλογές αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα προνόμια ενός προγράμματος εργασιακών αδειών, ένα σύστημα πολυετούς βίζας και κατάργησης του δικαιώματος κοινωνικών επιδομάτων για τους μετανάστες όσο αυτοί εργάζονται.

«Θα εργαστούμε με τις επιχειρήσεις, τους εργοδότες για να διασφαλίσουμε πως το μεταναστευτικό σύστημα που θα φέρουμε τους επιτρέπει να συνεχίσουν να αναπτύσσονται», δήλωσε, σημειώνοντας πως «είμαστε κατά των άκρων άρα ως μέρος των συζητήσεων που θα ξεκινήσουμε το καλοκαίρι, θα συζητήσουμε μαζί τους για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να συμβεί αυτό».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει καταστήσει την ανάκτηση του ελέγχου των Βρετανικών συνόρων και της μεταναστευτικής πολιτικής «κόκκινη γραμμή» για τη Βρετανία μετά το Brexit, δηλώνοντας πως είναι πιο σημαντικό από το να παραμείνει η χώρα στην ενιαία αγορά της ΕΕ. Η ίδια προσπαθεί να καθησυχάσει τον λαό για τα ιστορικά υψηλά επίπεδα της καθαρής μετανάστευσης των τελευταίων ετών, κάτι που αποτέλεσε και βασικό θέμα για τους υποστηρικτές του Brexit.

Σύμφωνα πάντως με τα επίσημα στοιχεία, η καθαρή μετανάστευση προς τη Βρετανία μειώθηκε σε 273.000 άτομα το έτος μέχρι τον Σεπτέμβριο –το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον δυο ετών και χαμηλότερα από το ρεκόρ των 335.000 πριν το δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Η Μέι αναμένεται να εκκινήσει επισήμως την περίοδο διαπραγμάτευσης για το Brexit τον Μάρτιο. Η Rudd σημείωσε πως η πρωθυπουργός θέλει να υπάρξει γρήγορα συμφωνία για την εγγύηση των δικαιωμάτων διαμονής των ευρωπαίων πολιτών που μένουν στη Βρετανία, με αντίστοιχη εγγύηση για τους Βρετανούς πολίτες που μένουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v