Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bρετανία: «Διαζύγιο» της BT με την Openreach

Μετά από διαπραγματεύσεις δύο ετών με τη βρετανική ρυθμιστική αρχή η BT συμφώνησε να διαχωριστεί νομικά από την Openreach. Η κίνηση έχει σαν στόχο να προωθήσει τον ανταγωνισμό και τα δίκτυα υψηλής ταχύτητας.

Bρετανία: «Διαζύγιο» της BT με την Openreach

Η British Telecommunications κατέληξε σε συμφωνία για τον νομικό διαχωρισμό της με την Openreach, η οποία ελέγχει το ευρυζωνικό δίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως μεταδίδει η Guardian, η εταιρεία βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια σε κόντρα με την Ofcom, την ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θέλει να ενισχύσει την ανεξαρτησία της Openreach για να προωθήσει τον ανταγωνισμό και τα δίκτυα υψηλής ταχύτητας.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για τους καταναλωτές. Η νέα Openreach θα χτιστεί για να εξυπηρετεί όλους τους πελάτες ισότιμα, εργαζόμενη πραγματικά ανεξάρτητα και παίρνοντας επενδυτικής αποφάσεις εκ μέρους ολόκληρης της βιομηχανίας, όχι μόνο της BT» δήλωσε η CEO της Ofcom, Σάρον Γουάιτ.

Μετά την απόφαση για τον νομικό διαχωρισμό της Openreach, η Ofcom συμφώνησε να αποσύρει την απειλή να παραπέμψει την υπόθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα οντότητα θα απασχολεί 32.000 υπαλλήλους, περίπου το ένα τρίτο του προσωπικού του ομίλου, οι οποίοι θα μεταφερθούν από διάφορα τμήματα της BT. Σύμφωνα με την Ofcom αυτό θα επιτρέψει στην Openreach να «εξελίξει την δική της επιχειρησιακή κουλτούρα».

«Θα εποπτεύουμε προσεκτικά πως θα λειτουργεί η νέα Openreach, ενώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών από όλες της εταιρίες τηλεπικοινωνιών» σημείωσε ο κ. Γουάιτ. «Έχουμε την εξουσία να επιβάλλουμε πρόστιμα, αν δεν εφαρμόσει τις αλλαγές» πρόσθεσε.

Όπως επισημαίνει η Guardian, ένα «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις ήταν τι θα συμβεί στις συντάξεις του προσωπικού της BT που θα μεταφερθεί στην Openreach.

H Openreach, η οποία ιδρύθηκε το 2006, είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και την συντήρηση δεκάδων εκατομμυρίων γραμμών οπτικών ινών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με βάση την συμφωνία με την Ofcom, η Openreach θα αποτελεί διακριτό brand από την BT και θα «γίνει μια ξεχωριστή εταιρεία με το δικό της προσωπικό και τη δική της διοίκηση, μαζί με τη δική της στρατηγική και με μια νομική υποχρέωση να εξυπηρετεί όλους τους πελάτες της ισότιμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v