Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tραμπ: Η Βόρεια Κορέα «δουλεύει» τις ΗΠΑ για χρόνια

Η Βόρεια Κορέα «έχει επιδείξει πολύ άσχημη συμπεριφορά», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Tραμπ: Η Βόρεια Κορέα «δουλεύει» τις ΗΠΑ για χρόνια

Επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Κίνας. 

Η Βόρεια Κορέα «έχει επιδείξει πολύ άσχημη συμπεριφορά», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter. «Δουλεύουν» τις ΗΠΑ εδώ και χρόνια, πρόσθεσε, λέγοντας πως η Κίνα έχει κάνει πολύ λίγα για να βοηθήσει.  

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Τίλερσον κήρυξε το τέλος της πολιτικής «υπομονής» απέναντι στη Βόρεια Κορέα, προειδοποιώντας την Πιονγιάνγκ ότι η στρατιωτική δράση «είναι στο τραπέζι», αν συνεχίσει τις στρατιωτικές απειλές.

«Ας είμαι πολύ ξεκάθαρος: η πολιτική της «στρατηγικής της υπομονής» έχει τελειώσει. Εξετάζουμε μια νέα σειρά μέτρων σε διπλωματία και ασφάλεια. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ, στην πρώτη του επίσκεψη στην Ασία με τη νέα του ιδιότητα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν ένα «ολοκληρωμένο σύνολο δυνατοτήτων» για να αντιμετωπίσουν τη χώρα, προσθέτοντας ότι κάθε δράση της Βόρειας Κορέας έναντι της Νότιας και των Αμερικανών στρατιωτών που σταθμεύουν σε αυτή θα αντιμετωπίσει «την κατάλληλη αντίδραση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v