Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το FBI επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή έρευνας για σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας

Ερευνα για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει το FBI, επιβεβαίωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Τζέις Κόμεϊ σε κατάθεση στο Κογκρέσο. Υπό διερεύνηση και οι επαφές του επιτελείου του Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο.

Το FBI επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή έρευνας για σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας

Το FBI έχει ξεκινήσει έρευνα για ενδεχόμενες προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές, καθώς και για πιθανές επαφές ανάμεσα σε μέλη του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ και τη Μόσχα, δήλωσε ο διευθυντής της αμερικάνικης υπηρεσίας, Τζέιμς Κόμεϊ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Κόμεϊ ανέφερε σε κατάθεση του σε επιτροπή του Κογκρέσου πως η  «έρευνα περιλαμβάνει τη διερεύνηση της φύσης των επαφών ανάμεσα σε πρόσωπα που συνδέονται με την καμπάνια του Τραμπ και τη ρωσική κυβέρνηση και κατά πόσον υπήρξε κάποιος συντονισμός ανάμεσα στην καμπάνια και τις ρωσικές προσπάθειες». 

«Επειδή είναι μια ανοιχτή, υπό εξέλιξη έρευνα και επειδή είναι απόρρητη, δεν μπορώ να πω περισσότερα για το τι κάνουμε και ποιανού τη συμπεριφορά εξετάζουμε» σημείωσε.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα πως το FBI δεν διαθέτει καμία πληροφορία που να στηρίζει τους ισχυρισμούς του κ. Τραμπ στο Twitter πως ο Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v