Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Προβάδισμα πέντε μονάδων δίνει στον Γκρίλο δημοσκόπηση

Η στήριξη στο κόμμα του Μπέπε Γκρίλο αυξήθηκε στο 32,3%, σημειώνοντας άνοδο 1,4 ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ιταλία: Προβάδισμα πέντε μονάδων δίνει στον Γκρίλο δημοσκόπηση

Το αντι-συστημικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο καταγράφει προβάδισμα-ρεκόρ πέντε ποσοστιαίων μονάδων έναντι του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Τρίτη η Corriere della Sera.

Όπως μεταδίδει το Politico, η στήριξη στο κόμμα του κ. Γκρίλο αυξήθηκε στο 32,3%, σημειώνοντας άνοδο 1,4 ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή, το κόμμα του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι διολίσθησε στο 26,8%, σημειώνοντας πτώση τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Η πτώση του Δημοκρατικού Κόμματος αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αποχώρηση βουλευτών από το κόμμα, οι οποίοι σχημάτισαν το Κίνημα Δημοκρατικών και Προοδευτικών τον περασμένο μήνα.

Στη δημοσκόπηση της ιταλικής εφημερίδας συγκεντρώνουν το 3,3% των ψήφων.

Σταθερή στο 12,8% παραμένει η Λίγκα του Βορρά, η οποία τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την Ε.Ε.

Το κεντροδεξιό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι διολίσθησε οριακά στο 12,75%.

Η δημοσκόπηση προειδοποιεί πως η Ιταλία κινδυνεύει να χτυπηθεί από το «ισπανικό σύνδρομο», προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ακυβερνησίας.

Οι γενικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2019, αλλά ο κ. Ρέντσι έχει διαμηνύσει πως θέλει να στηθούν κάλπες τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v