Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησε ο αριθμός των «εκατομμυριούχων» στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Ο αριθμός των υπαλλήλων που κέρδισαν πάνω από 1 εκατ. ήταν 32% χαμηλότερος το 2016 σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το Reuters.

Υποχώρησε ο αριθμός των «εκατομμυριούχων» στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Ο αριθμός των τραπεζικών υπαλλήλων που κερδίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ή λίρες στις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης σημείωσε μεγάλη πτώση το προηγούμενο έτος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα πρώτα στοιχεία από τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες δείχνει πως ο αριθμός των υπαλλήλων που είχαν απολαβές πάνω από 1 εκατ. πέρυσι ήταν 32% χαμηλότερος το 2016 σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Με βάση την ανάλυση του Reuters, στις Deutsche Bank, HSBC, Standard Chartered και Barclays, 1.183 υπάλληλοι κέρδισαν πάνω από 1 εκατ. έναντι 1.740 το 2015.

Στον αντίποδα, τα μπόνους στη Wall Street μπορεί να σκαρφαλώσουν ως και 15% φέτος. Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική άνοδο από το 2009.

Τα στοιχεία για την Ευρώπη επηρεάζονται από την Deutsche Bank. Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που προβλέπει την περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας και το πάγωμα των μπόνους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v