Κίνα: Άλμα 31,5% στα βιομηχανικά κέρδη το 2017

Οι υψηλότερες τιμές στα εμπορεύματα και κυρίως σε άνθρακα, χάλυβα και πετρέλαιο, τόνωσαν τα βιομηχανικά κέρδη το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Στην άνοδο συνέδραμε μια υποχώρηση στα κόστη για τις βασικές δραστηριότητες των εταιριών.

Κίνα: Άλμα 31,5% στα βιομηχανικά κέρδη το 2017

Άνοδο 31,5% παρουσίασαν τους πρώτους δύο μήνες του 2017 τα κέρδη του βιομηχανικού τομέα της Κίνας, σε σχέση με έναν χρόνο προηγούμενα, κυρίως χάρη σε μια επιτάχυνση στην παραγωγή και στις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, όπως κατέδειξαν στοιχεία που έδωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία.

Πέραν της ραγδαίας ανόδου στις τιμές του άνθρακα, του χάλυβα και του πετρελαίου, τα χαμηλότερα κόστη για τις βασικές δραστηριότητες των εταιριών επίσης συνέδραμαν στα ισχυρότερα κέρδη, τόνισε ο οικονομολόγος της στατιστικής υπηρεσίας, He Ping, σε ανακοίνωση που συνόδευσε τα στοιχεία.

Τα κέρδη των κρατικών εταιριών παραπάνω από διπλασιάστηκαν το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου σε ετήσιους όρους, καθώς τονώθηκαν από τις στέρεες επιδόσεις στους τομείς πετρελαίου και χάλυβα, πρόσθεσε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, το 2016 τα βιομηχανικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 8,5%, μετά την πτώση 2,3% που κατέγραψαν το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v