Μεγάλες επενδύσεις του Κατάρ στην «Παγκόσμια Βρετανία»

Πάνω από 400 αξιωματούχοι και επιχειρηματικά στελέχη από το Κατάρ επισκέπτονται σήμερα το Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της χώρας, για να συζητήσουν μεγάλες επενδύσεις και εμβάθυνση των δεσμών των δύο μερών.

Μεγάλες επενδύσεις του Κατάρ στην «Παγκόσμια Βρετανία»

Το Κατάρ ανέφερε ότι θα ανακοινώσει νέες, μεγάλες επενδύσεις στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα, βαθαίνοντας τους εμπορικούς δεσμούς των δύο χωρών, τη στιγμή που το Λονδίνο ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός του εμιράτου, σεΐχης Αμπντάλα μπιν Νασέρ αλ Χαλίφα Αλ Θανί, ηγείται μιας αποστολής πάνω από 400 αξιωματούχων και επιχειρηματικών στελεχών στο Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ, για μια διήμερη συνάντηση με Βρετανούς ομολόγους τους, σύμφωνα με κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Η επίσκεψη ολοκληρώνεται αύριο, μία μέρα πριν η Τερέζα Μέι ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ενεργοποιώντας το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

«Η μεταμόρφωση της χώρας σε ένα παγκόσμιο κέντρο βιομηχανιών που βασίζονται στη γνώση και την καινοτομία είναι ένας από τους πιο ζωτικούς στόχους του κράτους του Κατάρ», δήλωσε ο Αλ Θανί, στην ανακοίνωση με την οποία αποκάλυψε τις προγραμματισμένες επενδύσεις, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Το εμιράτο σκοπεύει να συνεργαστεί με τη βρετανική κυβέρνηση και με βρετανικές εταιρίες, προκειμένου να επιτύχει αυτό τον στόχο σε μια περίοδο κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο «ξεκινά μια πορεία ως Παγκόσμια Βρετανία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι επενδύσεις από την πλευρά του Κατάρ θα χρησιμεύσουν ως μαξιλάρι για τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit στην οικονομία, και για τα δύο μέρη. Ενόψει του διαζυγίου από την ΕΕ, η Βρετανία κάνει βήματα για να διατηρήσει τις ξένες επενδύσεις. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η χώρα μέχρι που πρόσφερε γραπτές εγγυήσεις στη Nissan Motor, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τον ανταγωνισμό από άλλα ευρωπαϊκά μέλη στην προσέλκυση ταλέντων και κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v