Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν έδωσε «λογαριασμό» στη Μέρκελ για το ΝΑΤΟ

Δημοσίευμα των Times ανέφερε πως ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στην Γερμανίδα καγκελάριο "λογαριασμό" με τα χρήματα που "χρωστά" η Γερμανία στο ΝΑΤΟ, όμως ο Λευκός Οίκος το διέψευσε.

Λευκός Οίκος: Ο  Τραμπ δεν έδωσε «λογαριασμό» στη Μέρκελ για το ΝΑΤΟ
«Ψευδές» χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «λογαριασμό» ύψους περίπου 374 δισ. δολαρίων για τα χρήματα που η Γερμανία «χρωστά» στο ΝΑΤΟ.

Οι Times επικαλέστηκαν ανώνυμες πηγές για το δημοσίευμα αυτό, λέγοντας πως ο «λογαριασμός» δόθηκε κατά τη συνάντηση των δυο ηγετών στην Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μιλώντας στο CNBC, διέψευσε το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντας το «ψευδές».

Σύμφωνα με τους Times, Γερμανός υπουργός περιέγραψε την ενέργεια αυτήν του Τραμπ ως ‘εξωφρενική’ και είπε πως η κ. Μέρκελ «δεν θα απαντήσει σε τέτοιου είδους προκλήσεις».

Όπως σημειώνει το CNBC, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καλέσει τις χώρες του ΝΑΤΟ να τηρήσουν τη δέσμευση που έκαναν το 20147 να επενδύσουν το 2% στου ΑΕΠ τους στην άμυνα, όμως μέχρι στιγμής μόνον οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Εσθονία, η Ελλάδα και η Πολωνία τηρούν αυτή τη δέσμευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v