Εγκρίθηκε από την ΕΕ η συγχώνευση $77 δισ. Dow Chemical-DuPont

H DuPont δεσμεύθηκε να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα η Κομισιόν να δώσει το πράσινο φως. Πρόκειται για το πρώτο deal που εγκρίθηκε στην Ευρώπη, μεταξύ τριών που θα αναμορφώσουν την παγκόσμια βιομηχανία αγροχημικών.

Εγκρίθηκε από την ΕΕ η συγχώνευση $77 δισ. Dow Chemical-DuPont

Έγκριση υπό όρους έλαβε η συγχώνευση 77 δισ. δολαρίων των Dow Chemical και DuPont από την Κομισιόν, καλύπτοντας τις ανησυχίες της αντιμονοπωλιακής αρχής μέσω εκτεταμένων παραχωρήσεων. Μεταξύ αυτών και η πώληση μεγάλων τμημάτων της παγκόσμιας επιχείρησης παρασιτοκτόνων της DuPont, μεταδίδει το Bloomberg.

Η εξαγορά, η οποία ανακοινώθηκε πριν από έναν χρόνο, είναι η πρώτη που έλαβε έγκριση από την ΕΕ, μεταξύ μιας σειράς τριών μεγάλων συμφωνιών που θα αναμορφώσουν την παγκόσμια βιομηχανία αγροχημικών.

Οι συναλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν την πιθανή εξαγορά της Monsanto από τη Bayer και τη συμφωνία της China National Chemical να εξαγοράσει την Syngenta, θα περιορίσουν τους έξι παίκτες της βιομηχανίας σε τρία μεγαθήρια σε Αμερική, Γερμανία και Κίνα.

«Λόγω σημαντικών δεσμεύσεων σε προϊόντα και σε παγκόσμια έρευνα και ανάπτυξη, η συγχώνευση Dow-DuPont μπορεί να εγκριθεί», δήλωσε η αρμόδια επίτροπος Μαργκρέτε Βερστάγκερ μέσω Twitter.

Η ΕΕ τόνισε πως η συμφωνία θα μπορούσε να επιτρέψει στις εταιρίες να σταματήσουν να εργάζονται επάνω σε νέα χημικά προϊόντα, σε περιοχές όπου ανταγωνίζονται σκληρά και με ελάχιστη διαφορά. Υπάρχουν «συγκεκριμένες αποδείξεις» ότι οι δύο εταιρίες θα είχαν μειώσει τα ποσά που ξοδεύουν στην ανάπτυξη προϊόντων, ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Μόνο η Bayer, η BASF και Syngenta εμφανίζουν τα ίδια επίπεδα με τις δύο εταιρίες, στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη και την πώληση αγροχημικών.

Η DuPont συμφώνησε να εκποιήσει «ένα σημαντικό τμήμα» των υπαρχουσών δραστηριοτήτων παρασιτοκτόνων, περιλαμβανομένων των δραστηριοτήτων καινοτομίας και ανάπτυξης.

Η ΕΕ δεν ανέφερε ποιος θα αγοράσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v