Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαουτενσλέγκερ: H EKT πρέπει να είναι έτοιμη για αλλαγή πολιτικής

Αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να κινείται προς τον στόχο, η ΕΚΤ πρέπει να είναι έτοιμη για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, δήλωσε η Γερμανίδα Σαμπίν Λαουτενσλέγκερ σε συνέντευξη της στο CNBC.

Λαουτενσλέγκερ: H EKT πρέπει να είναι έτοιμη για αλλαγή πολιτικής

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να είναι έτοιμη να αλλάξει την νομισματική της πολιτική, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο, δήλωσε η Γερμανίδα Σαμπίν Λαουτενσλέγκερ.

Η κα. Λαουτενσλέγκερ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, σημείωσε πως η τρέχουσα χαλαρή νομισματική πολιτική είναι αναγκαία υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά πρόσθεσε πως τα νούμερα θα έχουν βελτιωθεί ως την επόμενη συνεδρίαση.

«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μια αλλαγή στην πολιτική και εφόσον τα στοιχεία είναι σταθερά και έχουμε μια σταθερή πορεία προς τον στόχο της σταθερότητας των τιμών, τότε είμαστε καλά προετοιμασμένοι να το κάνουμε» ανέφερε σε συνέντευξη της στο CNBC.

O πληθωρισμός έχει βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες στην ευρωζώνη, αλλά ο δομικός δείκτης παραμένει κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ.

Στην τελευταία του συνέντευξη τύπου, ο Μάριο Ντράγκι υποστήριξε πως οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη παραμένουν αδύναμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v