Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λονδίνο και Νέα Υόρκη χάνουν έδαφος ως χρηματοοικονομικά κέντρα

Η Σιγκαπούρη και το Χονκ Κονγκ μείωσαν την απόσταση από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, στο δείκτη της Ζ/Yen Group με τα 50 κορυφαία χρηματοοικονομικά κέντρα στον κόσμο.

Λονδίνο και Νέα Υόρκη χάνουν έδαφος ως χρηματοοικονομικά κέντρα

Το Λονδίνο διατήρησε τη θέση του κορυφαίου χρηματοοικονομικού κέντρου στον κόσμο, αν και η αβεβαιότητα για τις συνέπειες του Brexit περιόρισαν το προβάδισμα του έναντι των ασιατικών κέντρων.

Η Νέα Υόρκη παρέμεινε στη δεύτερη θέση στον δείκτη Global Financial Centers Index του Ζ/Yen Group, μολονότι η συνολική της αξιολόγηση υποχώρησε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη υποχώρησαν κατά 13 και 14 μονάδες αντίστοιχα.

Είναι η μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των 50 κορυφαίων χρηματοοικονομικών κέντρων στον κόσμο, εξαιρουμένου του Κάλγκαρι.

Η Σιγκαπούρη και το Χονκ Κονγκ, τα δύο κορυφαία ασιατικά κέντρα, μείωσαν την απόσταση από τα δύο κορυφαία στις 25 μονάδες.

«Ζούμε σε καιρούς αβεβαιότητας και οι επενδυτές μισούν την αβεβαιότητα» αναφέρει στην έκθεση ο Μark Yeandle, συντάκτης της έκθεσης. «Το Brexit έχει προκαλέσει αβεβαιότητα στην Ευρώπη και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει αβεβαιότητα παγκοσμίως» τονίζει.

Η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο, βρίσκονται στην 23η και 33η θέση αντίστοιχα, χαμηλότερα από τις προηγούμενες χρονιές. Το Παρίσι κατατάσσεται στην 29η θέση.

Ο δείκτης, ο οποίος ανανεώνεται κάθε έξι μήνες και βρίσκεται στην 21η έκδοση, συγκροτήθηκε μετά από διαδικτυακή έρευνα σε 3.000 επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού κλάδου. Χρησιμοποιεί επίσης εξωτερικούς δείκτες σε τομείς όπως το επιχειρηματικό περιβάλλον, οι υποδομές, η φήμη και το ανθρώπινο κεφάλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v