Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan: Αν κερδίσει η Λεπέν ξεθάψτε το playbook της κρίσης του '11

«Εκτεταμένες» επιπτώσεις προβλέπουν από μια νίκη Λεπέν οι στρατηγικοί αναλυτές της τράπεζας. Δεν αναμένουν θετική αντίδραση των αγορών όπως με το Brexit ή τον Τραμπ. Μία νίκη της πολιτικού δεν είναι απίθανη και δεν θα ήταν «αβλαβής».

JPMorgan: Αν κερδίσει η Λεπέν ξεθάψτε το playbook της κρίσης του 11

Μια νίκη της Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές θα μπορούσε να εξαναγκάσει την αγορά να… ξεσκονίσει τα εγχειρίδια αντιμετώπισης της κρίσης της ευρωζώνης το 2011, σύμφωνα με την JPMorgan Cazenove.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της τράπεζας για τις μετοχές, με επικεφαλής τον Mislav Matejka, επεσήμαναν τη Δευτέρα σε έκθεσή τους πως αναμένουν «εκτεταμένες» επιπτώσεις σε περίπτωση που η ακροδεξιά υποψήφια κερδίσει στη μάχη για τη γαλλική προεδρία.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι αγορές αντέδρασαν θετικά μετά το δημοψήφισμα για το Brexit τον Ιούνιο του 2016 και μετά την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο. Οι αναλυτές της JPMorgan τόνισαν πως δεν αναμένουν επανάληψη της αντίδρασης αυτής αν κερδίσει η Μαρίν Λεπέν.

Το πολιτικό ρίσκο στη Γαλλία δεν θα πρέπει να «υποβαθμίζεται», ανέφεραν οι αναλυτές και πρόσθεσαν πως μια νίκη της Λεπέν δεν είναι απίθανη και δεν θα ήταν «αβλαβής».

«Κατά την άποψή μας, αν πραγματοποιηθεί το σενάριο νίκης Λεπέν, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το εγχειρίδιο στρατηγικής του 2011: τα spreads στην περιφέρεια θα διευρυνθούν σημαντικά, η εταιρική και η καταναλωτική εμπιστοσύνη θα πληγεί, οι ροές πίστωσης θα καταρρεύσουν και οι αγορές θα αρχίσουν να εστιάσουν σε κινδύνους από τη μετατροπή του νομίσματος», τόνισαν οι αναλυτές στο κείμενό τους.

Οι μετοχές της ευρωζώνης φαίνεται πως θα ωφεληθούν από μια ήττα της Γαλλίδας πολιτικού, σύμφωνα με την τράπεζα: «Αν η Λεπέν χάσει, πιστεύουμε ότι οι μετοχές της ευρωζώνης θα δουν μια επιστροφή σημαντικών ροών από παγκόσμιους επενδυτές, με ποσά ύψους τουλάχιστον στο 10% των περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση, πράγμα που μάλλον θα οδηγήσει σε υψηλότερες επιδόσεις (outperformance) για την περιοχή, σε όρους τόσο τοπικών όσο και κοινού νομίσματος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v