Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Brexit θα στερήσει την πρόσβαση της Βρετανίας σε νέα φάρμακα

Μια απόκλιση του βρετανικού ρυθμιστικού πλαισίου από το ευρωπαϊκό μετά το Brexit, θα περιορίσει την πρόσβαση της χώρας σε νέες θεραπείες. Οι εταιρίες «δεν θα μπαίνουν στον κόπο» να αναπτύσσουν φάρμακα για τη μικρότερη βρετανική αγορά.

Το Brexit θα στερήσει την πρόσβαση της Βρετανίας σε νέα φάρμακα

Η εταιρία φαρμακευτικών υπηρεσιών Ergomed προειδοποίησε σήμερα πως η Βρετανία μπορεί να δυσκολευτεί περισσότερο να έχει πρόσβαση σε νέα φάρμακα αφότου αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υποστήριξε σε πως οι φαρμακοβιομηχανίες ενδεχομένως θα δίνουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη θεραπειών για την ΕΕ, αντί για τη μικρότερη αγορά της Βρετανίας, αν το βρετανικό κανονιστικό πλαίσιο αρχίζει να διαφοροποιείται από εκείνο του μπλοκ μετά το Brexit.

Όπως σκιαγράφησε, μπορεί να ανακύψει μια κατάσταση κατά την οποία μία εκδοχή του φαρμάκου θα απαιτείται για τη βρετανική αγορά και άλλη θα είναι απαραίτητη για την ΕΕ.

Οι πάροχοι υπηρεσιών όπως η Ergomed μπορεί να επωφεληθούν από τις επιπρόσθετες εργασίες που θα απαιτηθούν σε ρυθμιστικό επίπεδο, παρότι θα είναι «βάσανο» για τις φαρμακοβιομηχανίες, τόνισε ο επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρίας σε οικονομικά θέματα, Stephen Stamp.

«Μπορεί ο κόσμος να μην μπαίνει στον κόπο να αναπτύσσει φάρμακα για τη βρετανική αγορά, επομένως η Βρετανία μπορεί να βρεθεί πιο πίσω», ανέφερε το στέλεχος.

Η Ergomed προσφέρει στη φαρμακευτική βιομηχανία υπηρεσίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη φαρμάκων. Η εταιρία δραστηριοποιείται σε 50 χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v