Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φίσερ (Fed): Βλέπει δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος

Ανησυχία για μια ενδεχόμενη ανατροπή του μοντέλου του ανοιχτού εμπορίου από την κυβέρνηση Τραμπ, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Fed, Στάνλεϊ Φίσερ.

Φίσερ (Fed): Βλέπει δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια δύο ακόμα φορές πριν το τέλος του 2017, δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Fed, Στάνλεϊ Φίσερ.

Δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2017 φαίνονται σωστές, αυτή είναι η πρόβλεψη μου, δήλωσε ο κ. Φίσερ σε συνέντευξη του στο CNBC.

Ο ίδιος επισήμανε πως η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον, αλλά πρόσθεσε πως είναι λογικό να ακολουθήσει μια στάση «βλέποντας και κάνοντας» απέναντι στις δημοσιονομικές πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο κ. Φίσερ υπογράμμισε πως μια μικρή δημοσιονομική επέκταση είναι μέσα στις προβλέψεις της Fed.

Υπενθυμίζεται πως η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια νωρίτερα το Μάρτιο, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες και μόλις για τρίτη από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008.

Ο κ. Φίσερ εξέφρασε έντονη ανησυχία για την ρητορική προστατευτισμού από την κυβέρνηση Τραμπ. Τόνισε πως οι πολιτικές ανοιχτού εμπορίου που εφαρμόστηκαν μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν λειτουργήσει σε γενικές γραμμές καλά. «Θα ανησυχούσα αν αυτό το βασικό μοντέλο ανατρεπόταν» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v