Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντικαταστάσεις και ακυρώσεις παράνομων προσλήψεων στην ΕΚΤ

Έγγραφα που έχει δει το Reuters δείχνουν επανειλημμένες παραβιάσεις των κανόνων της ΕΚΤ από το εκτελεστικό της συμβούλιο. Παράπονα από το προσωπικό για ευνοιοκρατία και παράνομες προσλήψεις και προαγωγές.

Αντικαταστάσεις και ακυρώσεις παράνομων προσλήψεων στην ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντικατέστησε τον επικεφαλής των γραφείων της στις Βρυξέλλες και ακύρωσε άλλους τέσσερις διορισμούς, μετά από παράπονα του προσωπικού για παράνομες προσλήψεις και προαγωγές, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που έχει δει το Reuters.

Τα έγγραφα δείχνουν επανειλημμένες παραβιάσεις των κανόνων της ΕΚΤ από το εκτελεστικό της συμβούλιο, του οποίου προεδρεύει ο Μάριο Ντράγκι, και έρχονται εν μέσω παραπόνων του προσωπικού για ευνοιοκρατία σε έναν από τους ισχυρότερους θεσμούς της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, ο Stephane Rottier, πρώην σύμβουλος του επικεφαλής οικονομολόγου Peter Praet, δεν θα είναι πλέον επικεφαλής του γραφείου της ΕΚΤ στις Βρυξέλλες, υπεύθυνος για τη διατήρηση σχέσεων με άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΚΤ στο προσωπικό της.

Ο Rottier κατείχε τη θέση αυτή προσωρινά καθώς ο διορισμός του ακυρώθηκε τον Οκτώβριο λόγω παραπόνου από εκπρόσωπο των εργαζομένων ότι πήρε επιλεκτικά τη θέση, χωρίς να δοθεί ευκαιρία σε άλλους  υποψηφίους, και ότι έλαβε αύξηση μισθού σε σχέση με τον προκάτοχό του.

«Στις 21 Μαρτίου το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφάσισε να διορίσει τον Boris Kisselevsky ως επικεφαλής του γραφείου της ΕΚΤ στις Βρυξέλλες», ανέφερε σε εσωτερικό υπόμνημα με ημερομηνία 23 Μαρτίου η ΕΚΤ. «Ο διορισμός αυτός είναι αποτέλεσμα μιας νέας εκστρατείας προσλήψεων, μετά την ακύρωση της απόφασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου για διορισμό υποψηφίου άμεσα από τον εφεδρικό πίνακα προσλήψεων».

Ο κ. Kisselevsly, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τμήμα επικοινωνιών της ΕΚΤ, είχε εργαστεί προηγουμένως για την Τράπεζα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον.

Επίσης, αποφασίστηκε η ακύρωση άλλων τεσσάρων διορισμών, στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, καθώς κρίθηκε πως υπήρχαν προβλήματα με τη νομιμότητα της διαδικασίας επιλογής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v