Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Toshiba: Αίτηση ένταξης στο Chapter 11 υπέβαλε η Westinghouse

Το συμβούλιο του ιαπωνικού ομίλου ενέκρινε την πτώχευση της αμερικανικής πυρηνικής μονάδας. Η Toshiba έχει πληγεί από υπέρμετρα κόστη σε πρότζεκτς του εργοστασίου στις ΗΠΑ. «Βλέπει» απομείωση μέχρι και 6,2 δισ. δολαρίων από τη μονάδα.

Toshiba: Αίτηση ένταξης στο Chapter 11 υπέβαλε η Westinghouse

Η αμερικανική μονάδα πυρηνικής ενέργειας Westinghouse Electric υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο Κεφάλαιο 11 περί προστασίας λόγω πτώχευσης, κατόπιν εγκρίσεως που έλαβε από το συμβούλιο της μητρικής εταιρίας, της ιαπωνικής Toshiba.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Nikkei και του MarketWatch, τα υπέρμετρα κόστη από τα πυρηνικά πρότζεκτς της Westinghouse στην Τζόρτζα και την Νότια Καρολίνα έχουν πλήξει σε τεράστιο βαθμό την Toshiba, η οποία προειδοποίησε το Φεβρουάριο πως μπορεί να καταγράψει απομείωση μέχρι και 6,2 δισ. δολαρίων από τις πυρηνικές δραστηριότητες.

Η εταιρία αγόρασε την Westinghouse το 2006 για 5,4 δισ. δολάρια. Ο ιαπωνικός όμιλος προτίθεται ακόμη να προχωρήσει σε spinoff της μονάδας τσιπ μνήμης στα τέλη Μαρτίου, προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια που χρειάζεται απεγνωσμένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v