Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Aύξηση 0,1% στις πωλήσεις λιανικής το Φεβρουάριο

Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Ενισχύθηκαν 0,1% σε ετήσια βάση και 0,2% σε μηνιαία. Το 2016, πάντως, υποχώρησαν κατά τους εννέα από τους 12 μήνες, καθώς η εγχώρια κατανάλωση στην Ιαπωνία δεν επιταχύνεται.

Ιαπωνία: Aύξηση 0,1% στις πωλήσεις λιανικής το Φεβρουάριο

Οι ιαπωνικές πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν το Φεβρουάριο, σημειώνοντας άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι βελτιωμένες πωλήσεις αυτοκινήτων και καυσίμων ξεπέρασαν την αποδυνάμωση στις δαπάνες για τρόφιμα και ηλεκτρικές συσκευές.

Οι πωλήσεις λιανικής ενισχύθηκαν κατά 0,1% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, έπειτα από άνοδο 1% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Βάσει εποχικής προσαρμογής, οι πωλήσεις επίσης σημείωσαν άνοδο 0,2% σε μηνιαίους όρους, ενώ ενισχύθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Η λιανική δαπάνη σε καύσιμα κατέγραψε ετήσια άνοδο 10% το Φεβρουάριο. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων, φαρμάκων και καλλυντικών επίσης ενισχύθηκαν, μεταδίδει το MarketWatch.

Ωστόσο οι πωλήσεις σε μεγάλες εταιρίες λιανικής υποχώρησαν 2,7% στο έτος, σηματοδοτώντας τον έβδομο μήνα πτώσεων.

Παρότι τα νούμερα καταδεικνύουν μια συνεχιζόμενη βελτίωση στην καταναλωτική δαπάνη στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ταυτόχρονα δείχνουν πως η εγχώρια κατανάλωση δεν επιταχύνεται με τους ρυθμούς που θα ήλπιζαν οι φορείς χάραξης πολιτικής. Το 2016, οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν κατά τους εννέα από τους 12 μήνες σε ετήσιους όρους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v