Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wells Fargo: Διακανονισμός 110 εκατ. δολαρίων για ομαδική αγωγή

Οι πελάτες κατέθεσαν το Μάιο του '15 ομαδική αγωγή για το άνοιγμα δύο εκατομμυρίων μη εγκεκριμένων τρεχούμενων λογαριασμών και λογαριασμών πιστωτικών στο όνομά τους. Αυτός είναι ο δεύτερος διακανονισμός της τράπεζας για αυτή την υπόθεση.

Wells Fargo: Διακανονισμός 110 εκατ. δολαρίων για ομαδική αγωγή

Η Wells Fargo ανακοίνωσε αργά την Τρίτη πως συμφώνησε σε διακανονισμό για να δώσει τέλος σε μαζική αγωγή εναντίον της, εξαιτίας της δημιουργίας εκατοντάδων μη εγκεκριμένων λογαριασμών πελατών.

Η τράπεζα ενημέρωσε πως θα βάλει στην άκρη 110 εκατ. δολάρια προκειμένου να επιλύσει την υπόθεση, αφότου ομαδική αγωγή πελατών κατατέθηκε στην Καλιφόρνια το Μάιο του 2015.

«Μετά τις προμήθειες των δικηγόρων και τα κόστη διακυβέρνησης, τα μέλη της αγωγής θα πληρωθούν πρώτα για ζημιές που προέκυψαν, όπως για παράδειγμα αμοιβές για το άνοιγμα των μη εγκεκριμένων λογαριασμών», τόνισε η Wells Fargo στην ανακοίνωσή της.

«Τα ποσά που θα μείνουν μετά τις ζημιές θα μοιραστούν μεταξύ όλων των εναγόντων, βάσει του αριθμού και του είδους των μη εγκεκριμένων λογαριασμών ή υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Το Σεπτέμβριο, η τράπεζα συμφώνησε σε διακανονισμό 185 εκατ. δολαρίων με την αμερικανική υπηρεσία Consumer Financial Protection Bureau, αφότου οι εργαζόμενοί της δημιούργησαν πάνω από δύο εκατομμύρια τρεχούμενους λογαριασμούς και λογαριασμούς πιστωτικών καρτών για πελάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v