Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωβουλευτές ζητούν να κηρυχθεί ο Ντάισελμπλουμ «Persona non grata»!

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Γ. Ντάισελμπλουμ επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας, για το γεγονός ότι απορρίπτει προσκλήσεις του ΕΚ. Κάποιοι είναι πιο σκληροί...

Ευρωβουλευτές ζητούν να κηρυχθεί ο Ντάισελμπλουμ «Persona non grata»!

Η συμπεριφορά του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, να απορρίπτει συνεχώς τις προσκλήσεις του ΕΚ να παραστεί ενώπιον της ολομέλειάς του, καθώς και οι πρόσφατες προσβλητικές του δηλώσεις, επικρίθηκαν έντονα από όλες τις πολιτικές ομάδες του ΕΚ κατά τη διάρκεια της έναρξης συνόδου του Απριλίου στο Στρασβούργο.

Μάλιστα έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον κ. Ντάισελμπλουμ επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ταγιάνι κατήγγειλε την άρνηση του προέδρου του Eurogroup να παραστεί στη συζήτηση και τόνισε ότι παρόλο που δεν έχει νομική υποχρέωση να αποδεχθεί την πρόσκληση, θα ήταν λογικό και αναμενόμενο κάποιος που ζητά από τους Ευρωπαίους πολίτες να κάνουν τόσες πολλές θυσίες, να είναι πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των πολιτών.

Αρκετοί ευρωβουλευτές κάλεσαν τον κ. Ντάισελμπλουμ να παραιτηθεί. Υπήρξε επίσης πρόταση από κάποιους ευρωβουλευτές να κηρυχθεί «persona non grata» στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Ταγιάνι μετέφερε επίσης τα συλλυπητήρια του Κοινοβουλίου στα θύματα των κατολισθήσεων στην Κολομβία και της τρομοκρατικής βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

Επιμένει ο Γερούν

Ο πρόεδρος του Εurougroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διέψευσε σήμερα δημόσια τις κατηγορίες που του απευθύνουν οι ευρωβουλευτών, σε σχέση με φράση για «τα ποτά και τις γυναίκες».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με επίσημη επιστολή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκαθιστά την πραγματικότητα παραθέτοντας την αυθεντική απομαγνητοφωνημένη φράση του, η οποία δημοσιεύθηκε σε γερμανική εφημερίδα. Εξηγεί, δε, λεπτομερώς τι είπε και τι εννοούσε, υποσχόμενος να είναι ακόμα πιο σαφής και προσεκτικός στο μέλλον. Καταγγέλλει όμως όσους διασύνδεσαν τη φράση του περί "γυναικών και ποτών" που αφορούσε τον ίδιο, με τις χώρες του Νότου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v