Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικηγορικοί σύλλογοι Τουρκίας: Παράνομη η καταμέτρηση μη σφραγισμένων ψηφοδελτίων

Η απόφαση του εκλογικού συμβουλίου να επιτρέψει την καταμέτρηση και μη σφραγισμένων ψηφοδελτίων στο δημοψήφισμα ήταν παράνομη και πιθανότατα επηρέασε το αποτέλεσμα, λέει η ένωση των δικηγορικών συλλόγων της Τουρκίας.

Δικηγορικοί σύλλογοι Τουρκίας: Παράνομη η καταμέτρηση μη σφραγισμένων ψηφοδελτίων
Μια απόφαση της τελευταίας στιγμής από το εκλογικό συμβούλιο της Τουρκίας να επιτρέψει τη καταμέτρηση και των μη σφραγισμένων ψηφοδελτίων στο δημοψήφισμα της Κυριακής ήταν ξεκάθαρα παράνομη, προέτρεψε την καταγραφή σωστών στοιχείων και ίσως επηρέασε το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον δικηγορικό σύλλογο της χώρας.

«Με αυτή την παράνομη απόφαση, οι εκλογικές επιτροπές (οι αξιωματούχοι δηλαδή που βρίσκονταν στα εκλογικά κέντρα) παραπλανήθηκαν ώστε να θεωρήσου πως η χρήση μη σφραγισμένων ψηφοδελτίων ήταν αρμόζουσα», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες η ένωση των δικηγορικών συλλόγων της Τουρκίας (TBB), όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η ανακοίνωση του YSK (εκλογικού συμβουλίου) , που είναι ξεκάθαρα παράνομη, έχει οδηγήσει σε παρατυπίες και σε αποτροπή καταγραφών που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τις παρατυπίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η ένωση περιμένει το YSK να υλοποιήσει τώρα τις συνταγματικές του ευθύνες στην αξιολόγηση των παραπόνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v