Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Apple θα κατασκευάζει iPhones από ανακυκλώσιμα υλικά

Η τεχνολογική εταιρία αποφάσισε να γίνει «πιο πράσινη». Στοχεύει σε οριστικό τέλος της εξάρτησής της από την εξόρυξη και στην κατασκευή συσκευών από ανακυκλώσιμες ύλες, αν και δεν έχει ιδέα για το πώς θα γίνει αυτό.

H Apple θα κατασκευάζει iPhones από ανακυκλώσιμα υλικά

Η Apple δεσμεύθηκε σήμερα να δώσει τέλος στην «εξάρτησή» της από την εξόρυξη και κάποια μέρα να καταφέρει να κατασκευάζει τα προϊόντα της μόνο από ανανεώσιμους πόρους ή ανακυκλώσιμες ύλες.

Στην ετήσια έκθεσή του με τίτλο Environmental Responsibility Report, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός σκιαγράφησε την πορεία που θα διαγράψει προκειμένου να γίνει «πιο πράσινη».

«Οι παραδοσιακές εφοδιαστικές αλυσίδες είναι γραμμικές. Οι ύλες εξορύσσονται, κατασκευάζονται ως προϊόντα και συχνά καταλήγουν στις χωματερές μετά τη χρήση τους. Έπειτα η διαδικασία ξαναρχίζει και περισσότερες ύλες αφαιρούνται από τη γη για νέα προϊόντα. Πιστεύουμε πως στόχος μας θα πρέπει να είναι μια εφοδιαστική αλυσίδα κλειστού βρόχου (closed loop), όπου τα προϊόντα δημιουργούνται μόνο με τη χρήση ανανεώσιμων πόρων ή ανακυκλώσιμων υλικών», τόνισε η εταιρία στην έκθεσή της.

«Επίσης βάζουμε στοίχημα με τους εαυτούς μας, μια μέρα να δώσουμε οριστικό τέλος στην εξάρτησή μας από την εξόρυξη», πρόσθεσε σύμφωνα με το CNBC.

Ωστόσο η τεχνολογική εταιρία παραδέχθηκε πως αυτό το έργο δεν θα είναι εύκολο. Η αντιπρόεδρος περιβάλλοντος, πολιτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών της Apple ανέφερε στο VICE πως η εταιρία δεν γνωρίζει τον τρόπο για να το κάνει αυτό.

«Ουσιαστικά κάνουμε κάτι που σπάνια κάνουμε, το οποίο είναι να ανακοινώσουμε έναν στόχο πριν εξακριβώσουμε απόλυτα το πώς θα το κάνουμε», εξήγησε η Lisa Jackson.

Η Apple, πάντως, περιέγραψε κάποιες από τις πρωτοβουλίες με τις οποίες προχωρά για να επιτύχει το στόχο της. Έχει ένα ρομπότ που ονομάζεται Liam και μπορεί να αποσυναρμολογεί προϊόντα και να ανακτά εξαρτήματα που μπορούν να ανακυκλωθούν. Παράλληλα, η εταιρία ενθαρρύνει πελάτες να επιστρέφουν τα προϊόντα τους μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης Apple Renew.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v