Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Philips Lighting: Άνοδος 17% στα EBITA το α’ τρίμηνο

Η ολλανδική εταιρία εμφάνισε ανάπτυξη στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο εκτός της Αμερικής. Τα προσαρμοσμένα EBITA ενισχύθηκαν σε 142 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, ενώ περιορίστηκε η πτώση στις πωλήσεις σε σχέση με προηγούμενα τρίμηνα.

Philips Lighting: Άνοδος 17% στα EBITA το α’ τρίμηνο

Η Philips Lighting ανακοίνωσε την Παρασκευή πως τα προσαρμοσμένα EBITA του πρώτου τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 17% σε 142 εκατ. ευρώ, από 121 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Η ολλανδική εταιρία εμφάνισε ανάπτυξη και βελτιωμένες συγκρίσιμες πωλήσεις.

Η μονάδα, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε έπειτα από spin out από την Philips πέρυσι, γνωστοποίησε επίσης πως οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στο τρίμηνο σε 1,69 δισ. ευρώ, έναντι 1,70 δισ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Σε συγκρίσιμη βάση, η πτώση στις πωλήσεις υποχώρησε σε -0,8%, ποσοστό που αντανακλά βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Η εταιρία είχε ανάπτυξη στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο εκτός της Αμερικής, όπου δέχθηκε πλήγμα από τον επιταχυνόμενο περιορισμό στις συμβατικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και τις πιο άτονες συνθήκες στην αγορά, υποστήριξε σύμφωνα με το MarketWatch.

Η Philips Lighting ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε πορεία προς περαιτέρω βελτίωση των προσαρμοσμένων περιθωρίων της το 2017. Εκτιμά πως το περιθώριο στα προσαρμοσμένα EBITA θα αυξηθεί κατά 50 με 100 μονάδες βάσης φέτος, πρόβλεψη που συνάδει με την μεσοπρόθεσμη προοπτική της για σταδιακή βελτίωση του περιθωρίου σε 11 με 13%, με σκοπό τις στέρεες ελεύθερες ταμειακές ροές.

«Αν και παραμένουμε επιφυλακτικοί δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, είμαστε αφοσιωμένοι στη φιλοδοξία μας για επιστροφή σε θετική ανάπτυξη συγκρίσιμων πωλήσεων στη διάρκεια της χρονιάς», επεσήμανε η εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v