Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό ρεκόρ το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης

Το πλεόνασμα στην ευρωζώνη άγγιξε τα 37,9 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, από 26,1 δισ. τον Ιανουάριο. Για τους 12 μήνες μέχρι το Φλεβάρη διαμορφώθηκε στο 3,4% του ΑΕΠ, από 3,2% έναν χρόνο πριν.

Σε υψηλό ρεκόρ το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης

Αυξήθηκε απότομα το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης το Φεβρουάριο και άγγιξε υψηλό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το πλεόνασμα άγγιξε τα 37,9 δισ. ευρώ, έναντι 26,1 δισ. τον Ιανουάριο.

Το πλεόνασμα της ευρωζώνης, τόσο στα αγαθά όσο και στις υπηρεσίες, διευρύνθηκε το Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο, ωστόσο το πλεόνασμα στα πρωτογενή εισοδήματα περιορίστηκε.

Για τους 12 μήνες μέχρι το Φεβρουάριο, το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 3,4% του ΑΕΠ, έναντι 3,2% έναν χρόνο προηγούμενα.

Όπως επισημαίνει το MarketWatch, τα στοιχεία αυτά δεν αναμένεται να ικανοποιήσουν την Ουάσινγκτον, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, της μεγαλύτερης οικονομίας της ΕΕ.

Τα εμπορικά ελλείμματα με τη Γερμανία βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπου οι ηγέτες έχουν συγκεντρωθεί για την εαρινή συνάντηση του ΔΝΤ. Πάντως εχθές ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπίστηκε τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα της χώρας του και κάλεσε τις κυβερνήσεις του κόσμου να σταματήσουν να βασίζονται σε ανάπτυξη που τροφοδοτείται από το χρέος και σε εύκολο χρήμα από τις κεντρικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v