Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Banco Santander: Αύξηση 14,3% στα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο

Η τράπεζα είχε στο τρίμηνο καθαρά κέρδη 1,87 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν σε 8,4 δισ. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ενισχύθηκε σε 10,66%, ωστόσο είναι από τους χαμηλότερους μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Banco Santander: Αύξηση 14,3% στα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο

Η Banco Santander ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν κατά 14,3% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, καθώς σημείωσε πρόοδο στην τόνωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Η Santander, μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, ανέφερε πως τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,87 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, έναντι 1,63 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Το νούμερο ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για καθαρά κέρδη 1,75 δισ. ευρώ, τονίζει το MarketWatch.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν σε 8,4 δισ. ευρώ, από 7,62 δισ. έναν χρόνο πριν, επίσης ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 8,14 δισ.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Santander διαμορφώθηκε το Μάρτιο σε 10,66%, έναντι 10,55% το Δεκέμβριο, βάσει των κριτηρίων της Βασιλείας ΙΙΙ. Ωστόσο η ισπανική τράπεζα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και οι επενδυτές παρακολουθούν στενά το πώς «χτίζει» κεφάλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v