Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Daimler: Διπλασιασμός κερδών το α' τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας έκαναν άλμα σε 2,71 δισ. από 1,35 δισ. ευρώ πέρυσι. Άνοδος 11% για τα έσοδα τριμήνου, σε 38,8 δισ. ευρώ. Η εταιρία αναβάθμισε τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους.

Daimler: Διπλασιασμός κερδών το α τρίμηνο

Η Daimler ανακοίνωσε πως στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου διπλασίασε τα καθαρά της κέρδη, ενώ παράλληλα αναβάθμισε το guidance για τα κέρδη ολόκληρου του έτους.

Τα καθαρά κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτοξεύτηκαν σε 2,71 δισ. ευρώ στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, από 1,35 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 2,53 ευρώ και ξεπέρασαν τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 2,22 ευρώ.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 11% σε 38,8 δισ. ευρώ.

Η μονάδα της Mercedes-Benz εμφάνισε ιδιαίτερα ισχυρή ανάπτυξη κερδών, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις της νέας E-Class και μοντέλων SUV. Το τμήμα φορτηγών βοηθήθηκε από πώληση ακινήτων στην Ιαπωνία, ενώ ευνοϊκές επιπτώσεις από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες είχαν θετικό αντίκτυπο για τα λειτουργικά κέρδη όλων των τμημάτων, ανέφερε η Daimler.

Με την ανακοίνωση των θετικών της αποτελεσμάτων, η αυτοκινητοβιομηχανία αναβάθμισε την προοπτική για το σύνολο του έτους. Αναμένει πλέον σημαντική άνοδο σε EBIT και έσοδα φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v