Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Υπεριπλασιασμός κερδών το α’ τρίμηνο

Η τράπεζα κατέγραψε κέρδη προ φόρων 1,7 δισ. στερλινών από 793 εκατ. πέρυσι. Ανακοίνωσε τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας στη Βρετανία, αλλά και 1.000 ακόμη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Barclays: Υπεριπλασιασμός κερδών το α’ τρίμηνο

Η Barclays ανακοίνωσε σήμερα πως το πρώτο τρίμηνο υπερδιπλασίασε τα κέρδη της χάρη σε μικρότερες απώλειες από τις μη βασικές δραστηριότητες, παρότι κατέγραψε ένα έκτακτο κόστος στην αφρικανική μονάδα.

Η βρετανική τράπεζα γνωστοποίησε ότι τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στο τρίμηνο σε 1,7 δισ. στερλίνες από 793 εκατ. έναν χρόνο προηγούμενα, αλλά και έναντι μέσης πρόβλεψης των αναλυτών για 1,46 δισ. στερλίνες.

Σύμφωνα με το Reuters, τα κέρδη προ φόρων που εμφάνισε στη Βρετανία διαμορφώθηκαν σε 708 εκατ. στερλίνες.

Η τράπεζα τόνισε πως καταγράφει κόστος απομείωσης 884 εκατ. στερλινών από το μερίδιό της στην Barclays Africa, για την πώληση της οποίας έχει δώσει στον εαυτό της περιθώριο δύο έως τριών ετών.

Η αναλογία κοστών/εσόδων για την Barclays ήταν το πρώτο τρίμηνο στο 62%, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε σε 12,5%.

Με τα αποτελέσματά της, η τράπεζα ανακοίνωσε τη δημιουργία 1.000 νέων ρόλων στη Βρετανία, καθώς και 1.000 ακόμα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v