Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Το 2018 θα ξεκινήσει η μεταφορά προσωπικού από το Λονδίνο

Η επενδυτική τράπεζα θα μεταφέρει υπαλλήλους σε διάφορες πόλεις της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων η Μαδρίτη, το Μιλάνο και το Παρίσι.

Goldman Sachs: Το 2018 θα ξεκινήσει η μεταφορά προσωπικού από το Λονδίνο

Η Goldman Sachs σχεδιάζει να αρχίσει την επόμενη χρονιά την μετακίνηση προσωπικού και δραστηριοτήτων από το Λονδίνο σε νέα γραφεία σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταδίδει το Bloomberg.

Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε. έχει παρακινήσει τις μεγάλες τράπεζες να ανοίξουν παραρτήματα σε πόλεις εντός του μπλοκ, για να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το Bruegel, το Λονδίνο μπορεί να χάσει 10.000 θέσεις εργασίας στην τραπεζική βιομηχανία.

Η επενδυτική τράπεζα θα μεταφέρει υπαλλήλους σε διάφορες πόλεις της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων η Μαδρίτη, το Μιλάνο και το Παρίσι, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Richard Gnodde.

«Ο σωστός τρόπος να το σκεφτούμε, είναι σαν να αγοράζουμε μια ασφάλεια» ανέφερε ο κ. Gnodde. «Ελπίζεις ότι δεν θα χρειαστείς να τη χρησιμοποιήσεις, αλλά αν το κάνεις, χαίρεσαι που την έχεις» πρόσθεσε.

H Goldman Sachs εξετάζει να κάνει τη Φρανκφούρτη την έδρα της στην Ε.Ε. και μπορεί να μεταφέρει εκεί ως και 1.000 υπαλλήλους, δήλωσε πηγή στο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v