Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Δεν θα αυξήσω τον ΦΠΑ, λέει η Μέι

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η πρωθυπουργός της Βρετανίας αρνήθηκε να δεσμευτεί εκ νέου στην εκλογική υπόσχεση που έδωσε ο προκάτοχός της Ντέιβιντ Κάμερον το 2015οτι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος ή τις εργοδοτικές εισφορές μέχρι το 2020.

Βρετανία: Δεν θα αυξήσω τον ΦΠΑ, λέει η Μέι
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, υποσχέθηκε σήμερα να μην αυξήσει τον ΦΠΑ αν εκλεγεί το Συντηρητικό κόμμα της στις 8 Ιουνίου, ωστόσο δεν ανέφερε τι θα κάνει με τους άλλους μεγάλους φόρους.

Εν όψει των πρόωρων εκλογών, που ενδεχομένως θα αυξήσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της προτού η χώρα αποχωρήσει από την ΕΕ, η Μέι δέχεται πιέσεις να κοιτάξει πέραν του Brexit και να δώσει λεπτομέρειες για την προσέγγισή της για την φορολογία και τις πολιτικές δαπανών.

Στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη για την προεκλογική εκστρατεία, η κ. Μέι είπε πως το κόμμα της δεν σκοπεύει να αυξήσει το γενικό φορολογικό επίπεδο και δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, που σήμερα βρίσκεται στο 20%, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ»,  είπε στο ITV. «Αν κοιτάξετε τι θέλουμε να κάνουμε με τους φόρους, δεν έχουμε σχέδια να αυξήσουμε το επίπεδο του φόρου, καθώς είμαστε κόμμα που πιστεύομε στην χαμηλότερη φορολόγηση».

Όμως, αρνήθηκε να δεσμευτεί εκ νέου στην εκλογική υπόσχεση που έδωσε ο προκάτοχός της Ντέιβιντ Κάμερον το 2015 οτι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος ή τις εργοδοτικές εισφορές (την Εθνική Ασφάλιση) μέχρι το 2020.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Φίλιπ Χάμοντ, έχει υποστηρίξει πως η φορολογική δέσμευση του 2015 έχει περιορίσει τη δυνατότητά του να διαχειριστεί την οικονομία.

Το έλλειμμα της Βρετανίας αναμένεται να αυξηθεί το 2017/2018, καθώς δεν θα υπάρχουν οι έκτακτοι παράγοντες που βοήθησαν πέρυσι την κυβέρνηση, όπως οι αλλαγές στον χρόνο των πληρωμών για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και η επίπτωση των αλλαγών στη φορολόγηση των μερισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v