Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραζιλία: Υπό έρευνα ο πρόεδρος Μισέλ Τεμέρ

O Bραζιλιάνος πρόεδρος φέρεται να έλαβε μίζα 15 εκατ. δολάρια το 2014 από την εταιρεία τυποποίησης κρέατος JBS SA για να βάλει τέλος στο μονοπώλιο της Petrobas στο φυσικό αέριο.

Βραζιλία: Υπό έρευνα ο πρόεδρος Μισέλ Τεμέρ

Οι αρχές της Βραζιλίας έχουν ξεκινήσει έρευνα κατά του πρόεδρο Μισέλ Τεμέρ για διαφθορά και παρακώλυση δικαιοσύνης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Globo.

O Bραζιλιάνος πρόεδρος φέρεται να έλαβε μίζα 15 εκατ. δολάρια το 2014 από την εταιρεία τυποποίησης κρέατος JBS SA για να βάλει τέλος στο μονοπώλιο της Petrobas στο φυσικό αέριο. 

Την Τετάρτη, το Globo μετέδωσε ότι υπάρχει κασέτα στην οποία ακούγεται ο πρόεδρος να δίνει τη συγκατάθεσή του για τον χρηματισμό του Εντουάρντο Κούνα, του «εγκεφάλου» πίσω από την περσινή αποπομπή της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κασέτα παραδόθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο από δύο υψηλόβαθμα στελέχη της JBS SA. 

Το γραφείο του προέδρου αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Ο πρόεδρος Μισέλ Τεμέρ δεν απαίτησε ποτέ να γίνουν πληρωμές για να εξασφαλιστεί η σιωπή του πρώην προέδρου της Βουλής Εντουάρντο Κούνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Βουλευτές από πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν το βράδυ της Τετάρτης την παραίτηση του κ. Τεμέρ, εν μέσω διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v