Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητά τα ρέστα η Άγκυρα για τα επεισόδια έξω από την πρεσβεία

Για εξηγήσεις κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα η Τουρκία, σχετικά με την αντιμετώπιση της φρουράς του Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.

Ζητά τα ρέστα η Άγκυρα για τα επεισόδια έξω από την πρεσβεία

Η Τουρκία κλήτευσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα, για να διαμαρτυρηθεί για την αντιμετώπιση των Τούρκων αξιωματούχων ασφαλείας κατά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα. 

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα έντονες ανησυχίες για τα επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της φρουράς του κ. Ερντογάν και σε διαδηλωτές, μπροστά από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσιγκτον. 

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής, Τζον Μακέιν, ζήτησε την απέλαση του Τούρκου πρέσβη. 

«Θα πρέπει να ξαποστείλουμε τον πρέσβη τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. . .» τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

«Εδώ είναι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν βρισκόμαστε στην Τουρκία ή κάποια τριτοκοσμική χώρα. Ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί να μείνει χωρίς διπλωματική απάντηση», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος, σημειώνοντας πως είναι πιθανό να κινηθεί και η νομική διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v