Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Μεγαλύτερη πτώση από το 2014 στην παραγωγή αυτοκινήτων

Η μεγάλη υποχώρηση 18% στη βρετανική παραγωγή αυτοκινήτων συνάδει με τη βουτιά 20% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη χώρα τον περασμένο μήνα. Εκκλήσεις της βιομηχανίας για στήριξη στον κλάδο από την επόμενη κυβέρνηση.

Βρετανία: Μεγαλύτερη πτώση από το 2014 στην παραγωγή αυτοκινήτων

Η βρετανική παραγωγή αυτοκινήτων υποχώρησε τον Απρίλιο με τον γρηγορότερο ρυθμό των τελευταίων 2,5 ετών.

Τον περασμένο μήνα, η χώρα κατασκεύασε συνολικά 122.116 αυτοκίνητα, δηλαδή 18% λιγότερα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με τον σύνδεσμο βιομηχανιών και εμπόρων οχημάτων SMMT.

Η εμπορική ένωση απέδωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2014 στο φετινό Πάσχα, που «έπεσε» αργότερα από το συνηθισμένο.

«Η παραγωγή αυτοκινήτων υποχώρησε σημαντικά τον Απρίλιο, λόγω των καθυστερημένων διακοπών του Πάσχα που μείωσαν τον αριθμό των ημερών παραγωγής αυτό τον μήνα και επίσης λόγω μη προγραμματισμένων προσαρμογών στην παραγωγή», εξήγησε σύμφωνα με τον Guardian ο Mike Hawes, διευθύνων σύμβουλος στην SMMT.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η μείωση στην παραγωγή θυμίζει την τάση που ακολουθούν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, οι οποίες υποχώρησαν τον Απρίλιο κατά 20% σε ετήσιους όρους, καθώς η βρετανική κυβέρνηση έκοψε τις επιδοτήσεις για «πράσινα» οχήματα και οι αυξήσεις τιμών έπληξαν τη ζήτηση.

«Ως εγγύηση για τη μελλοντική ανάπτυξη, για τις επενδύσεις στη βιομηχανία μας και για την κρίσιμη εφοδιαστική της αλυσίδα, χρειάζεται η επόμενη κυβέρνηση να διαφυλάξει τις συνθήκες που μας έχουν καταστήσει παγκοσμίως ανταγωνιστικούς και μας έχουν κρατήσει ανοικτούς», τόνισε ο Hawes.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v