Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στίγκλιτς: Ο προϋπολογισμός Τραμπ είναι η «ταφόπλακα» στο αμερικανικό όνειρο

Ο νομπελίστας οικονομολόγος χαρακτήρισε «ψέμα» την πρόβλεψη για ανάπτυξη 3% που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό που αποκάλυψε η κυβέρνηση Τραμπ. Επέκρινε τις περικοπές σε έρευνα και εκπαίδευση.

Στίγκλιτς: Ο προϋπολογισμός Τραμπ είναι η «ταφόπλακα» στο αμερικανικό όνειρο

Η πρόταση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ για τον προϋπολογισμό διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το αμερικανικό όνειρο, υποστήριξε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Στίγκλιτς υποστήριξε πως ο προϋπολογισμός που αποκάλυψε η κυβέρνηση Τραμπ είναι μια «συλλογή από ψέματα» που δεν βγάζουν κανένα οικονομικό νόημα.

Συγκεκριμένα, επισήμανε πως ενώ ο προϋπολογισμός προβλέπει ένα πολύ ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3%, στην πραγματικότητα είναι σχεδιασμένος με τρόπο που μειώνει την ανάπτυξη.

«Κόβει τη στήριξη στην επιστήμη, στο R&D, που είναι η βάση για την ανάπτυξη της παραγωγικότητας. Κόβει τη στήριξη για την απόκτηση εργασιακής εκπαίδευσης, οπότε, όταν κάποιος φεύγει από μια δουλειά δεν μπορεί να εκπαιδευτεί για μια άλλη. Κόβει τη στήριξη για υποτροφίες, που επέτρεπαν σε όσους είχαν χαμηλό εισόδημα να σπουδάσουν και να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους. Όλα αυτά στην πραγματικότητα μειώνουν την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Στίγκλιτς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v