Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική νίκη για την Uber στην Ιταλία

Η Uber κέρδισε έφεση κατά της απαγόρευσης υπηρεσιών της στην Ιταλία. Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά μόνο τις υπηρεσίες για επαγγελματίες οδηγούς.

Δικαστική νίκη για την Uber στην Ιταλία

Δικαστήριο στην Ιταλία εξέδωσε απόφαση υπέρ της Uber και κατά των ενώσεων οδηγών ταξί, ανατρέποντας προηγούμενη ετυμηγορία που απαγόρευε των παροχή των υπηρεσιών της στη χώρα.

Η απόφαση αποτελεί μια δικαστική νίκη για την εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες σε μια δικαστική διαμάχη με οδηγούς ταξί.

Όπως μεταδίδει το Politico, το δικαστήριο της Ρώμης είχε αρχικά αποφανθεί υπέρ των ενώσεων οδηγών ταξί, οι οποίοι κατηγορούσαν την Uber για αθέμιτο ανταγωνισμό. Στις 7 Απριλίου, έδωσε στην εταιρεία διορία 10 ημερών για να κλείσει τις υπηρεσίες της για επαγγελματίες οδηγούς σε όλη τη χώρα, διαφορετικά θα έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ την ημέρα.

Ωστόσο, μια εβδομάδα αργότερα το δικαστήριο ανέστειλε προσωρινά την απαγόρευση, μετά την έφεση που υπέβαλε η εταιρεία.

Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά μόνο τις υπηρεσίες της Uber για τους επαγγελματίες οδηγούς. Η εφαρμογή UberPOP, η οποία συνδέει οδηγούς χωρίς άδεια με επιβάτες, παραμένει απαγορευμένη με απόφαση δικαστηρίου του Μιλάνο από το 2015.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τους χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες που μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την Uber στην Ιταλία» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας μετά την έκδοση της ανακοίνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v