Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Zuckerberg: Ηρθε η ώρα για το βασικό εισόδημα

Είναι η ώρα για τη γενιά μας να ορίσει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, δήλωσε ο ιδρυτής του Facebook σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Harvard.

Zuckerberg: Ηρθε η ώρα για το βασικό εισόδημα

Ο Mark Zuckerberg του Facebook είναι η τελευταία διασημότητα της Silicon Valley που τάσσεται υπέρ της ιδέας ενός καθολικού βασικού εισοδήματος, τονίζοντας την ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.

«Κάθε γενιά διευρύνει τον ορισμό της για την ισότητα. Τώρα είναι η ώρα για τη γενιά μας να ορίσει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο» ανέφερε ο κ. Zuckerberg στην ομιλία που έδωσε στο Harvard για την αποφοίτηση του.

«Πρέπει να έχουμε μια κοινωνία που μετράει την πρόοδο όχι με οικονομικούς δείκτες όπως το ΑΕΠ, αλλά με το πόσοι από εμάς έχουν έναν ρόλο που βρίσκουμε ότι έχει νόημα. Θα έπρεπε να διερευνήσουμε ιδέες όπως το καθολικό βασικό εισόδημα για να διασφαλίσουμε ότι ο καθένας θα έχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας για να δοκιμάσει νέες ιδέες» σημείωσε. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, o ιδρυτής του Facebook ανέφερε ότι κατάφερε να ακολουθήσει το πάθος του για τη δημιουργία του κοινωνικού δικτύου επειδή ήξερε πως είχε ένα δίχτυ ασφαλείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v