Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξαφνική βουτιά 19% για το bitcoin

Το ψηφιακό νόμισμα τελεί υπό διαπραγμάτευση περίπου 520 δολάρια χαμηλότερα από το ρεκόρ της Πέμπτης. Η διόρθωση «εξαφάνισε» αξία 3,4 δισ. Οι ειδικοί δεν ανησυχούν και κάνουν λόγο για αποκομιδή κερδών.

Ξαφνική βουτιά 19% για το bitcoin

Πτώση 19% εμφανίζει σήμερα το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin. Η τιμή έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 520 δολάρια από το υψηλό ρεκόρ που άγγιξε την περασμένη Πέμπτη.

Με την υποχώρηση του κρυπτονομίσματος εξαλείφθηκε αξία άνω των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες τέσσερις μέρες, μεταδίδει το CNBC.

Στις 24 Μαΐου, το bitcoin άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 2.791,69 δολαρίων, ωστόσο σήμερα τελούσε υπό διαπραγμάτευση στα 2.267,73 δολάρια, ποσό που αντανακλά πτώση άνω των 520 δολαρίων ή 18,7% από το ρεκόρ, καταδεικνύουν στοιχεία της CoinDesk.

«Η διόρθωση ήταν στην πραγματικότητα σχετικά σύντομη, οι τιμές σήμερα εξακολουθούν να είναι υψηλότερες σε σχέση με μια βδομάδα πριν», επεσήμανε ο Bobby Lee, CEO του BTCC όπου γίνονται συναλλαγές bitcoin.

«Νομίζω ότι η υποχώρηση είναι απλά απόσυρση κερδών, μια διόρθωση από την εκτόξευση τιμών την περασμένη εβδομάδα», συμπλήρωσε.

Η κεφαλαιοποίηση αγοράς του ψηφιακού νομίσματος υποχώρησε από 40,49 δισ. δολάρια την Πέμπτη σε περίπου 37,08 δισ. σήμερα, το οποίο μεταφράζεται σε υποχώρηση περίπου 3,4 δισ. δολάρια σε αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v