Η Pfizer αύξησε κατά 20% τις τιμές 91 φαρμάκων στις ΗΠΑ

H αμερικάνικη φαρμακευτική προχώρησε σε αυξήσεις μέσα στο 2017 εν μέσω μιας «πολιτικής θύελλας» που έχει ξεσπάσει για τις υψηλές τιμές των φαρμάκων.

Η Pfizer αύξησε κατά 20% τις τιμές 91 φαρμάκων στις ΗΠΑ

H Pfizer έχει αυξήσει φέτος την τιμή εκατό περίπου φαρμάκων στις ΗΠΑ κατά 20%, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. 

Η αμερικάνικη φαρμακευτική αύξησε μια λίστα 91 φαρμάκων στις 1 Ιουνίου κατά 5 ως 13%, με βάση στοιχεία που έχει δει η βρετανική εφημερίδα. Η εταιρεία είχε κάνει αυξήσεις και τον Ιανουάριο, οι οποίες αν υπολογιστούν ανεβάζουν τη μέση αύξηση σε πολλά από τα φάρμακα στο 20%. 

Εκπρόσωπος της Pfizer ανέφερε πως στο τέλος του πρώτου τριμήνου στον τομέα των βιοφαρμάκων, η μέση αύξηση στην καθαρή τιμή πώλησης από την αρχή του έτους είναι 4%.

Οι φαρμακευτικές έχουν δεχθεί τα πυρά πολιτικών και ρυθμιστικών αρχών, μετά τη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε η απόφαση του Μάρτιν Σκρέλι το 2015 να αυξήσει την τιμή φαρμάκου για το AIDS στα 750 δολάρια από 13,50. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει υποσχεθεί να λάβει δράση για την καταπολέμηση των υψηλών τιμών στα φάρμακα, κατηγορώντας τις φαρμακευτικές εταιρείες ότι «διαφεύγουν έχοντας διαπράξει φόνο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v