Σε υψηλά 10ετίας η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωζώνη

Στις 28,4 μονάδες «σκαρφάλωσε» ο δείκτης Sentix τον Ιούνιο, αγγίζοντας τα υψηλότερά του από τον Ιούλιο του 2007 και μετά. Το ηθικό των επενδυτών ενισχύεται από «όλο και πιο ισχυρά οικονομικά στοιχεία», τονίζουν οι ειδικοί.

Σε υψηλά 10ετίας η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωζώνη

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών αυξήθηκε τον Ιούνιο στα υψηλότερα επίπεδά της εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, καθώς υποστηρίχθηκε από υποσχόμενα οικονομικά στοιχεία, όπως υπαινίσσεται ο δείκτης Sentix που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο δείκτης ενισχύθηκε στις 28,4 μονάδες από 27,4 τον Μάιο, αγγίζοντας τα υψηλότερά του από τον Ιούλιο του 2007 και μετά. Η ανάγνωση του Ιουνίου ξεπέρασε τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών του Reuters για 27,5. Οι επενδυτές θεωρούν πιο ευνοϊκές τις τρέχουσες συνθήκες στην ευρωζώνη, με τον σχετικό υποδείκτη να αυξάνεται σε 36 από 34,5 τον Μάιο.

«Η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης "σκαρφαλώνει" στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2008, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι μόνο εφήμερες προσδοκίες αλλά όλο και πιο ισχυρά στοιχεία που οδηγούν στην ανάκαμψη την ευρωζώνη», ανέφερε η ερευνητική Sentix σε ανακοίνωσή της.

Οι προσδοκίες για τις οικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη ενισχύθηκαν σε 21 από τις 20,5 μονάδες.

Παράλληλα, ένας δείκτης που παρακολουθεί τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, επίσης αυξήθηκε σε 39,2 από 36,9 τον Μάιο, δηλαδή στα υψηλότερά του από τον Μάρτιο.

Η ανάγνωση αυτή συνάδει με την έρευνα του Ifo, που κατέδειξε πως ενισχύθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Μάιο, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδά της από το 1991, οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή αυτών των στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v