Γαλλία: Επίθεση σε αστυνομικό έξω από την Παναγία των Παρισίων

Επίθεση με σφυρί κατά αστυνομικών πραγματοποίησε άνδρας έξω από την Παναγία των Παρισίων. O δράστης φώναξε «αυτό είναι για τη Συρία». Ελαφρά τραυματίας ένας αστυνομικός.

Γαλλία: Επίθεση σε αστυνομικό έξω από την Παναγία των Παρισίων

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν άνδρα που επιτέθηκε σε αστυνομικό έξω από την Παναγία των Παρισίων, ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει πως αντιμετωπίζουν ένα περιστατικό στο χώρο έξω από τον καθεδρικό ναό, προειδοποιώντας να μην πλησιάσει κανείς το σημείο. 

Πηγές του Reuters δήλωσαν πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον άνδρα αφότου τους απείλησε με σφυρί.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά και ο δράστης έχει δεχθεί πυρά στο θώρακα, σημείωσε η πηγή. 

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για την επίθεση. O Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ δήλωσε πως ο δράστης φώναξε «αυτό είναι για τη Συρία», ενώ φαίνεται να έδρασε μόνος του.

O ίδιος πρόσθεσε πως ο δράστης έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. 

Πηγή προσκείμενη στην έρευνα ανέφερε πως μετά τη σύλληψή του ο δράστης δήλωσε ότι «είναι στρατιώτης του χαλιφάτου», δηλαδή του ISIS.

Τουρίστες και ντόπιοι μπήκαν μέσα στον καθεδρικό μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς. Αστυνομικοί ζήτησαν από όλους να σηκώσουν ψηλά τα χέρια τους για όση ώρα θα είναι υπό εξέλιξη το περιστατικό.



Η Παναγία των Παρισίων υποδέχεται κάθε χρόνο 13 εκατομμύρια επισκέπτες, προσκυνητές και πιστούς. Είναι το δεύτερο τουριστικό αξιοθέατο της Γαλλίας μετά την Ντίσνεϊλαντ και το πρώτο ιστορικό μνημείο σε επισκεψιμότητα. Κατά μέσο όρο, καθημερινά περνούν τις πύλες της 30.000 άνθρωποι ενώ σε περιόδους αιχμής οι επισκέπτες φτάνουν ακόμη και τις 50.000.

Η Γαλλία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στα τέλη του 2015 στο Παρίσι. Στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους μαζί με αστυνομικούς, ιδίως κοντά σε τουριστικές περιοχές και σε κυβερνητικά κτίρια ενώ αυξημένα μέτρα λαμβάνονται και κατά τη διάρκεια διαφόρων εκδηλώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v