Banco Popular: Διπλή υποβάθμιση από Moody's και DBRS

Η Moody’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της τράπεζας σε B2 από Ba3 και των μη εξασφαλισμένων χρεογράφων της σε B3 από B1.

Banco Popular: Διπλή υποβάθμιση από Moodys και DBRS

Δύο οίκοι αξιολόγησης υποβάθμισαν την Τρίτη την ισπανική τράπεζα Banco Popular, εν μέσω ανησυχιών ότι είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ενός «bail in».

Η Moody’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της τράπεζας σε B2 από Ba3 και των μη εξασφαλισμένων χρεογράφων της σε B3 από B1. Το οutlook είναι αρνητικό.

«Η Μoody’s εκτιμά πως η συνεχής ροή αρνητικών ειδήσεων σχετικά με το μέλλον της Banco Popular έχει επηρεάσει αρνητικά την εμπιστοσύνη επενδυτών και καταναλωτών» αναφέρει o oίκος αξιολόγησης στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η DBRS υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων και του αξιόχρεου της ισπανικές τράπεζας σε «BB-» από «ΒΒΒ-».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος αξιολόγησης με έδρα τον Καναδά επισημαίνει τις ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα της Banco Popular να ενισχύσει την αδύναμη κεφαλαιακή της θέση, μετά από την σημαντική επιδείνωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και καταναλωτών.

Όπως σημειώνεται, τα περιθώρια της διοίκησης να προχωρήσει σε μια επιτυχημένη κεφαλαιακή ενίσχυση είτε μέσω έκδοσης μετοχών ή μιας συγχώνευσης έχουν περιοριστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v