Συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικό για το εμπόριο ζάχαρης

Η συμφωνία μειώνει το ποσοστό της επεξεργασμένης ζάχαρης που μπορεί να εξάγει το Μεξικό στις ΗΠΑ. O Αμερικανός υπουργός Εμπορίου εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνει αποδεκτή και από την αμερικάνικη βιομηχανία ζάχαρης.

Συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικό για το εμπόριο ζάχαρης

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Μεξικό κατέληξαν σε μια νέα επί της αρχής συμφωνία για το εμπόριο ζάχαρης, αλλά οι Αμερικανοί παραγωγοί δεν την έχουν εγκρίνει, δήλωσε την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίμπουρ Ρος.

Η συμφωνία μειώνει το ποσοστό της επεξεργασμένης ζάχαρης που μπορεί να εξάγει το Μεξικό στις ΗΠΑ, αλλά διατηρεί την πρόσβαση της χώρας στην αμερικάνικη αγορά ζάχαρης.

Ο κ. Ρος ανέφερε πως η συμφωνία θα αυξήσει την τιμή της επεξεργασμένης ζάχαρης στις ΗΠΑ στα 23,3 σεντς ανά λίβρα και της ακατέργαστης ζάχαρης στα 28,5 σεντς ανά λίβρα.

Ο ίδιος τόνισε πως η συμφωνία θα άρει όλες τις εμπορικές κυρώσεις στις εισαγωγές από το Μεξικό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης Τραμπ πρόσθεσε πως η συμφωνία θα περάσει από ένα τελευταίο στάδιο σύνταξης, κατά τη διάρκεια του οποίου ελπίζει οι δύο πλευρές να διευκολύνουν την αμερικάνικη βιομηχανία ζάχαρης να την αποδεχθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v