Πιέσεις στα CDS του Κατάρ μετά την υποβάθμιση από την S&P

Τα 5ετή CDS κινούνται στις 89 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους ,έναντι των 80 μονάδων την Τετάρτη και των 65,5 στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Πιέσεις στα CDS του Κατάρ μετά την υποβάθμιση από την S&P
Σε υψηλό επταμήνου «σκαρφαλώνουν» οι τιμές των CDS του Κατάρ, μετά την υποβάθμηση της αξιολόγησης της χώρας λόγω του διπλωματικού ρήγματος με άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου.

Τα 5ετή CDS κινούνται στις 89 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους ,έναντι των 80 μονάδων την Τετάρτη και των 65,5 στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, πριν διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος, μεταδίδει το Reuters.

Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την αξιολόγηση του Κατάρ κατά μια βαθμίδα, στο ΑΑ- από ΑΑ, θέτοντας την αξιολόγηση σε CreditWatch με αρνητικές επιπτώσεις, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει σημαντική πιθανότητα περαιτέρω υποβάθμισης.

Τα CDS του Κατάρ υποδηλώνουν τώρα πως υπάρχει πιθανότητα χρεοκοπίας 6% τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ανοδικά κινούνται όμως και τα CDS της Σαουδικής Αραβίας, στις 98 μονάδες σήμερα από 90, μετά την πτώση περίπου 4% που κατέγραψαν το βράδυ οι τιμές του πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v